Wat is Nordic Napping?

In Scandinavië is het heel gebruikelijk dat kinderen buiten slapen. In Zweden, Noorwegen en Finland hoef je niet gek op te kijken als je buiten een restaurant een aantal wandelwagens geparkeerd ziet staan. Ze noemen dit ook wel Nordic Napping.

Voordelen van de buiten bedjes

In Finland is er onderzoek gedaan naar buitenslapen. Hierbij zijn meerdere voordelen bewezen;

  • Kinderen die buitenslapen en die worden blootgesteld aan frisse lucht, zowel in de zomer als winter, worden minder snel verkouden.
  • Kinderen slapen in de buitenlucht vaak langer en dieper waardoor ze beter uitrusten en meer energie hebben voor de rest van de dag.
  • De frisse buitenlucht zorgt voor een verbeterde weerstand en een grotere opname van vitamine D.
  • Kinderen die last hebben van astmatische aandoeningen, allergieën of aan hun luchtwegen hebben ook baat bij
    het buitenslapen.

In alle veiligheid tot rust komen met de buitenbedjes van Villa Veentjes

Villa Veentjes maakt ook gebruik van een aantal buitenbedjes zodat kinderen van 0 tot 4 jaar buiten kunnen slapen. Deze zijn geplaatst in onze ruime tuinen waarbij wij goed overzicht hebben op de kinderen die hierin slapen.

De buitenbedjes zijn veilig en vertrouwd en worden speciaal hiervoor gemaakt en jaarlijks vervangen.

Slapen door de seizoenen heen

De meeste dagen van het jaar slapen de kinderen buiten. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen met het weer waardoor dit niet altijd mogelijk is. Hier passen wij ons dan ook op aan.

Met storm en onweer is het buitenslapen niet veilig. Bij hoge temperaturen in de zomer houden wij extra rekening met schaduw en oververhitting. Dan slapen de kinderen binnen.

Maar met overige weersomstandigheden zoals regen en kou, kunnen de kinderen nog steeds buiten slapen. De kinderen worden gekleed na mate het weer, denk bijvoorbeeld aan een dikke/dunne slaapzak, mutsje, warm deken/dun lakentje etc.

ellen jansen profielfoto

Ellen Jansen

Heeft u een vraag?
+31 6 18 40 61 25

Kom een kijkje nemen.

Wij willen graag laten zien dat Villa Veentjes de juiste keuze is voor de opvang van jouw zoon of dochter.