Tips van onze pedagogisch medewerkers

De zomer is weer begonnen en het is belangrijk om je kind en jezelf goed te beschermen tegen (de schadelijke effecten van) de zon. Onze pedagogisch medewerkers delen graag hun tips om ervoor te zorgen dat jouw kind optimaal beschermd is.

Smeren, weren, kleren!

Het allerbelangrijkste is dat je kindje of jezelf niet verbrandt door de zon. Bescherm jullie huid met smeren, weren en kleren:

  • Smeren: smeer de kinderen goed in met zonnebrandcrème, het liefst al voordat je ze brengt naar de opvang. Wij zullen dan in de middag nog een keer smeren.
  • Weren: zoek zoveel mogelijk de schaduw op, vooral tussen 11:00 en 15:00 uur. Wij spelen dan ook binnen op de groepen.
  • Kleren: bedek je huid door voldoende kleding te dragen. Je kunt jouw kindje ook UV-pakjes aan doen of meegeven naar de kinderopvang. UV-werende kleding biedt dezelfde bescherming als zonnebrandcrème met factor 50.

Begin de dag met zonnebrand smeren

Maak het insmeren onderdeel van jullie ochtendritueel. Smeer na het verschonen, aankleden of vlak voordat je weggaat jouw kindje in. Zo heeft de zonnebrandcrème genoeg tijd om in te trekken voordat jullie de deur uitgaan.

Maak er samen een feestje van!

Maak van het insmeren een leuke activiteit. Zoek een insmeer-liedje op of bedenk er zelf een. Maak tekeningen van zonnebrand op de huid of maak er een spelletje van door de stippen van zonnebrand op de huid te verbinden. Als je kind nog te klein is, kun je hem afleiden met een speeltje.

Geef je kind een taak

Peuters doen het liefst alles zelf. Laat je kind helpen door hem bijvoorbeeld de druppels op zijn armen uit te laten smeren, terwijl jij zijn rug doet. Kinderen kijken naar hun ouders. Geef het goede voorbeeld door ook jezelf in te smeren. Laat je kind hierbij helpen door bijvoorbeeld stippen op jouw gezicht te zetten.

Denk ook aan de voeten, handen en oren

Wist je dat de oorschelpen, nek en voeten ook snel kunnen verbranden? Let goed op dat je alles meeneemt tijdens het insmeren. Ook de zijkanten van het lijf, voeten, oogleden en handen worden nog weleens vergeten.

Extra bescherming voor de allerkleinsten

Baby’s tot één jaar houdt je zoveel mogelijk uit de zon. Als je toch met je baby naar buiten gaat, zorg dan voor een plekje in de schaduw of onder een parasol.

Ga je wandelen met de kinderwagen? Houd de kap naar beneden en gebruik een parasol voor schaduw en voldoende ventilatie. Leg geen doek over de kinderwagen, omdat de temperatuur hierdoor snel kan stijgen.

Smeer met factor 30 en niet met factor 50

Hoewel SPF 50 iets meer bescherming biedt dan SPF 30, kan het een vals gevoel van veiligheid geven. We zijn dan geneigd langer in de zon te blijven, wat kan leiden tot schade die niet volledig wordt tegengegaan door de zonnebrandcrème. Met SPF 30 smeren we vaker en letten we beter op, wat uiteindelijk zorgt voor een betere bescherming. Wij smeren altijd voordat wij naar buiten gaan en houden de UV index goed in de gaten.

Duurzame zonbescherming bij Villa veentjes

Bij Villa Veentjes smeren we alle kinderen in met de zonnebrand van Kruidvat Solait Kids SPF50+ sunspray. Dit is een bewuste keuze vanwege de voordelen die deze zonnebrand biedt:

  • Dit product is vegan, voor 63,7% biologisch afbreekbaar en is vrij van de uv-filter oxybenzone en octinoxate in overeenstemming met de Hawaiian Reef Bill.
  • De verpakking bestaat uit 95% gerecycled materiaal.
  • Beschermt tegen uv A- en uv B-stralen, bevat vitamine E, waterresistent, plakt niet en bevat geen parfum.
ellen jansen profielfoto

Ellen Jansen

Heeft u een vraag?
+31 6 18 40 61 25

Kom een kijkje nemen.

Wij willen graag laten zien dat Villa Veentjes de juiste keuze is voor de opvang van jouw zoon of dochter.